Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ilyen időre lehet számítani az előttünk álló napokban


Fotó: tenyek.hu

Az elmúlt napokban azt lehetett olvasni, hogy egy kicsit megváltozik az időjárás, és ennek keretében még fagyok is voltak néhány hajnalban. Most a felettünk lévő hidegcsepp lassan leépül, majd egy ciklon előoldalán enyhébb és nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Hétfőtől így növekszik majd a csapadékhajlam is, ám előtte itt van még nekünk egy hétvége.

A nedvesség amúgy majd több hullámban érkezik.

Szombaton a Dunántúlon van kisebb esély arra, hogy fagyjon, a Dunától keletre viszont nagyobb eséllyel fordulhatnak majd elő a gyenge fagyok. A hidegre kifejezetten érzékeny részeken, így a homokhátságon és a fagyzúgos részeken akár -2 fok alá is csökkenhet majd a levegő hőmérséklete szombat hajnalban.

NÉHOL AKÁR MÉG KISEBB CSAPADÉKRA IS LEHET MAJD SZÁMÍTANI A HÉTFŐ ELSŐ NAPJÁNAK KEZDETÉN.

Napközben viszont feloszlanak a pára- és ködfoltok, változóan felhős és napos időben lehet részünk majd a nap folyamán szombaton, sok helyen pedig még a 15 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet a nap folyamán.

Vasárnap nedvesebb léghullámok érkeznek már, így több lehet a csapadék is szórványos jelleggel, ám a hőmérsékle Majd hétfőtől jöhet a változást emelkedik, lehet olyan országrész, ahol a 19 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Majd hétfőtől jöhet a változás, megérkezik a csapadék és sokkal több országrészben lehet majd számítani esőre és záporokra.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük