Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Így tudhatja meg, hogy honnan származnak az ősei – Csak a neve kell hozzá


Kíváncsi, hogy mi a vezetékneve jelentése, honnan származnak ősei és mivel foglalkoztak? Ezt most kiderítheti egyszerűen!

Korábban már megmutattuk azt, hogyan derítheted ki, hogy hány embernek ugyanaz a vezetékneve a világon, mint neked – most abba szeretnénk beavatni, hogy megtudd:

  • mi a neved eredeti jelentése
  • van-e bármilyen fennmaradt dokumentum, például katonai behívók, névsorok, amelyeken a családod tagjai szerepeltek
  • honnan származol
  • mivel foglalkoztak a felmenőid
  • valamint, hogy milyen történelmi személyek viseltek hasonló vezetéknevet

A fent említett adatokat körül-belül két kattintással elérheted – és nyugi ez ingyenes. A lenti kis rubrika szerint, be kell ínod először a keresztneved, majd a vezetékneved, utána jöhet a korod, majd az, hogy nő vagy pedig férfi vagy. A keresés – ‘search’ – gombra kattintás után megjelennek az adatok. Mi ezt most a ‘Szabo’ név beírásával próbáltuk ki, amit ékezetek nélkül érdemes beírni, ugyanis a program csak ezeket fogadja el. Lapozz és megmutatjuk az oldalt és a kapott elképesztő adatokat!

Megtudhattuk például azt, hogy melyek a nagyon hasonló nevek és, hogy mi lehet az eredeti jelentése. Bár inkább főleg a tengeren túli rokonokokat tudod felderíteni, ám kiindulásnak ez sem rossz.

Akik például a Szabó vezetéknévvel születtek, azok az Egyesült Államokban valószínűleg a fent felsorolt pályákat választhatták. A nők inkább háztartásbeliek voltak, míg a férfiak földmunkával foglalkoztak.

És még egy térképet is láthatunk arról, hogy pontosan hol éltek őseink. Erre a linkre kattintva te is felderítheted a családod titkait. Aztán mindenki döntse el maga, hogy elhiszi ezt, vagy inkább alaposabb kutatómunkát végez.

/www.femcafe.hu/