Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Így lehet a patikában fél áron gyógyszerhez jutni: mutatjuk, hogyan lehet a gyógyszerek árán spórolni


A téli náthaszezon idején mind rákényszerülünk, hogy a patikában vásároljunk. Mutatjuk, hogyan lehet a gyógyszerek árán spórolni – írja a divany.hu.

Gyógyszertár a koronavírus idején a Béke téren

Rengeteg beteg szalad átgondolatlanul orvosságért a gyógyszertárba, és így bizony jóval többet fizet a gyógyszerekért.

Ugyan még mindig vannak gyógyszerek, amelyeknek stagnál az ára, a legtöbb készítményre hatott az infláció. A téli, megfázásos időszakban a betegek leginkább az orrsprayket, megfázás elleni készítményeket, fájdalom- és lázcsillapítókat, torokfertőtlenítőket keresik. Sokan csak akkor döbbennek rá, mekkorát nőtt ezeknek az orvosságoknak az ára, amikor hirtelen szükségük lesz rájuk. Most arra adunk tippeket, hogyan lehet olcsóbban, akár fél áron letudni a gyógyszervásárlást.

Így spórolhatsz a gyógyszerek árán

Ha rád is jellemző, hogy telente megbetegszel, érdemes előre bevásárolnod az egyes gyógyszerekből, és egyfajta minipatikát létrehoznod otthon. A téli áremelés így nem hat közvetlenül a pénztárcádra betegség esetén, és egy utat is megspórolsz a gyógyszertárba.

AKKOR IS VAN LEHETŐSÉG A SPÓROLÁSRA, HOGY HA NEM TARTOZOL AZOK KÖZÉ, AKIK ELŐRE VÁSÁROLNAK.

A légúti betegségek szezonja várhatóan még csak most tetőzik majd, az NNGYK legfrissebb jelentése szerint csak a múlt héten 271 ezren fordultak orvoshoz, és márciusra is sok megbetegedést prognosztizálnak. Ezért is érdemes tisztában lenned azzal, miként tudod kedvezőbb áron megúszni a gyógyszerek beszerzését.

Rengetegen vannak, akik egy egyszerűbb megbetegedés esetén nem fordulnak a háziorvoshoz. Sokan azért kerülik a rendelőket, mert nem akarnak betegek között várakozva megfertőződni. Ez azonban a spórolás szempontjából elég nagy hiba.

Orvosi rendelvényre ugyanis a legtöbb gyógyszert sokkal kedvezőbb áron vehetjük meg, mint a Dolo vagy Forte névvel jelzett, vénymentes változatukat.

A receptre kapható készítmények hatóanyaga általában magasabb is, így kevesebbet kell beszedni belőlük, és van, hogy nagyobb mennyiséget tartalmaznak a már eleve kedvezőbb árért cserébe.

Az orvosok ráadásul a leghétköznapibb szereket is felírhatják: akár egy sós vizes orrsprayt is, ami a nagy márkák árának tizedébe kerülhet a gyógyszertárban kikeverve. A legtöbb rendelőben már az e-mailen vagy telefonon történő egyeztetés után is fel tudják küldeni a felhőbe recepteket, így az orvoslátogatás is elkerülhető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük