Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Igazi tavaszi hétvége jön: napközben napozunk, este megfagyunk


Szombat hajnalban még mínuszokra kell számítani, de a hétvégén túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 fok körül alakul.

Péntek este a gomolyfelhők feloszlását követően mindenütt derült, száraz idő lesz gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és 5 fok között valószínű, de a fagyzugokban ennél alacsonyabb, a magasabban fekvő vidékeken, a nagyobb városok belsejében, illetve a vízpartok mentén ennél magasabb értékeket is mérhetnek – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton a napsütés mellett elsősorban a keleti harmadban képződhet kevés gomolyfelhő. Késő délutántól az északkeleti megyék fölé szakadozott felhőzet is besodródhat. Csapadék azonban nem lesz. A nyugati, északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Vasárnap csapadék nem várható, sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire 0 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos vidékeken hidegebb, vízpartokon, illetve a magasabban fekvő részeken enyhébb idő is lehet. Délután 14 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb idő.