Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Időpontfoglalás alapján fogadják az ügyfeleket a NAV központi ügyfélszolgálatain

A veszélyhelyzet miatti kormányzati intézkedések betartására, a fertőzések megelőzésére a NAV központi ügyfélszolgálatain a személyesen megjelenő ügyfeleket előzetes időpontfoglalás alapján fogadják. Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

MTVA/Bizományosi: Róka László

A személyes ügyintézés helyett célszerű otthonról kapcsolatba lépni a NAV munkatársaival. A gyors és rugalmas ügyintézést a NAV elektronikus szolgáltatásai biztosítják.

KONKRÉT ÜGYEK INTÉZÉSÉHEZ, A 06-80/20-21-22 SZÁMON INGYENESEN HÍVHATÓ A NAV ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS ÜGYINTÉZŐ RENDSZERE.A rendszer használatához ügyfélazonosító-számra (PIN-kód) vagy részleges kódú telefonos azonosításra van szükség. Ügyfélazonosító-szám legegyszerűbben a https://www.nav.gov.hu/ oldalról is elérhető Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás használatával igényelhető a TEL-nyomtatványon.

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEKBEN REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS HÍVHATÓ A NAV INFÓVONALA A 1819-ES TELEFONSZÁMON.

A gépjárműadóval kapcsolatban a 1819-es telefonszámon a 2-es főmenüpont kiválasztásával lehet kérdezni a NAV munkatársaitól.A NAV KÉRI ÜGYFELEIT, HOGY CSAK RENDKÍVÜL INDOKOLT ESETBEN KERESSÉK FEL SZEMÉLYESEN A NAV ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁT!Ha mindenképpen szükséges a személyes ügyintézéshez, időpont a https://www.nav.gov.hu/, valamint a https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_foglalasa menüpont alatt foglalható.

“Ügyfeleink és kollégáink egészségének védelmében, kérjük, hogy ügyfeleink a halaszthatatlan személyes ügyintézés alkalmával nyissanak ügyfélkaput vagy igényeljenek telefonos ügyfélazonosító-számot (PIN-kód), hogy a későbbiekben legyen lehetőség az online vagy a telefonos ügyintézésre!”

– írja a NAV közleményében.

Ezzel elkerülhető a sorban állás és otthonról egyszerűbben, gyorsabban és biztonságosabban intézhetők az adóügyek.