Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok, a résztvevők 90 százalékos kedvezményt is kapnak


Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok, amelyek 36 útvonalon és majdnem 900 turnusban várják a táborozókat.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indította útjára a Vándortábor programot, amelyben

FELSŐTAGOZATOS ÉS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK FEDEZHETIK FEL AZ AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS ÖRÖMÉT ÉS MAGYARORSZÁG SZÉPSÉGEIT.

2018-tól az erdei és a vízi mellett már kerékpáros táborokat is választhattak a diákok, 2020-tól pedig zarándoktáborokkal egészült ki a programkínálat.

A táborokban eddig több mint 40 ezer diák és majdnem 3 ezer pedagógus vehetett részt. Az idén minden eddiginél több, megközelítőleg 20 ezer gyermek táborozhat majd az államilag támogatott vándortáborokban. A jelentkezés január 31-én indul a vandortabor.hu felületen – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

IDÉN A VÁNDORTÁBOROZÓK 90 SZÁZALÉKOS KEDVEZMÉNYT KAPNAK AZOKON A VASÚTI JÁRATOKON, AMELYEK A TÁBORRAL KAPCSOLATOS UTAZÁSOKHOZ SZÜKSÉGESEK.

Ezen felül a tavaly nagy sikert aratott Vándorviadalt idén is megrendezik; a selejtező márciusban kezdődik, a döntő versenyt pedig június 16. és 22. között tartják.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ) közösen két útvonalat is szervez, amelyből az egyik Petőfi és Ady életútjának fontos állomásait fogja végig követni Székelyhídról indulva a Partiumban, a másik útvonalon Székelyföld nevezetességeit ismerhetik meg a vándortáborozók.

AZ EGYHETES TÁBORON VALÓ RÉSZVÉTEL ÖSSZKÖLTSÉGE 36 EZER FORINT LESZ,

ebbe a melegétel és a szállások, programok költsége is beletartozik. Azok a tanárok, akik vándortábort szerveznek, 100 ezer forintos javadalmazásban részesülnek.