Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Idén akár 40 százalékos rezsidrágulásra is számíthatnak az itt élő magyarok


A szakember elmondása alapján a katamódosítás, illetve az energiaárak és az üzemanyagárak emelkedése is hozzájárult a jelenlegi helyzet kialakulásához. A hírek szerint idén akár 30-40%-kal is emelkedhetnek a közös költségek, amelynek kapcsán Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szövetségének elnöke nyilatkozott az ATV Start című műsorában.

Fotó: courtneyk / Getty Images Hungary

Ennek során azt mondta, a közös költség ma már alsó hangon 10 ezer forinttól kezdődik, de háztól függően ez az összeg ennél sokkal magasabb is lehet, az idei emelkedés pedig még ezekhez adódik hozzá. A szakember szerint a katamódosítás, illetve az energiaárak és az üzemanyagárak emelkedése is közrejátszott a dologban, ám ez mostanra odáig fajult, hogy már nem lehet min spórolni, mint a covid idején, amikor a társasházak 5-10% tartalékot képeztek.

Hozzátette, ha most még szűkebbre húznák a nadrágszíjat, az az életkörülmények romlásával járna. Ezt követően arról kérdezték, mi lesz azokkal, akik nem fizetik be a közös költséget, mire azt felelte, mindig van és mindig lesz is 1-2 ilyen ember, de ha szemmel tartják őket, nem lesz gond. Mindemellett probléma merült fel arra vonatkozóan, hogy az elmúlt időszakban többen is áttértek az elektromos fűtésre, ugyanis ez túlterhelte a hálózatot, ezért sok tűz keletkezett, vagyis az egyik legnagyobb feladat az elektromos hálózatok felújítása lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük