Közzétette - Kategória - Internet, Számítástechnika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Idén 117 új emoji jelenik meg, jönnek gendersemleges szimbólumok is


Idén 117 új emoji megjelenését jelentette be a Unicode Consortium, az új képecskék között cumisüvegből babát etető szülők, ölelkezés, valamint a szív és a tüdő anatómiai ábrája is szerepel – írta a BBC.

Bár az MTI nem számolt be róla, de a BBC cikke szerint megjelennek az emojik között a gendersemleges szimbólumok is, az egyik ilyen például egy Mikulás lesz, de lesznek esküvői ruhás ikonok is, és a transznemű zászló is helyet kapott.

Anna Lytical ???‍???@theannalytical

Getting to see yourself and your pride in technology you use is validation that you are being heard and that your voice matters

Some top callouts: Man in veil, Trans flag and Mx. Clausehttps://blog.emojipedia.org/117-new-emojis-in-final-list-for-2020/ 

Which are you most excited for??

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
Tekintsd meg Anna Lytical ???‍??? egyéb Tweetjeit is

A Google egyébként még tavaly májusban jelentette be, hogy gendersemleges emojikat vezetnek be. A cég 230 új jelet adott ki az Android Q Beta 3 frissítéshez, ezek közül 53 van, amely mindkét nemnek, illetve az átmeneti fázisoknak is elfogadható arcot ábrázol.

A kaliforniai székhelyű nonprofit szervezet látja el emojikkal az Apple-, és az androidos készülékeket is.

Az új szimbólumok között felfedezhető az összeérintett hüvelyk- és mutatóujj jellegzetes olasz gesztusa, a buborékos tea ábrája, és a fondükészítő edény képe is.

Az új emojikat bemutató videót szerdán tették közzé az Emojipédián, de nem tudni, mikor jelennek meg a készülékeken. Az Apple általában az operációs rendszere őszi frissítésekor vezeti be őket.

/hvg.hu/