Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Idegméreggel mosta meg lányai haját egy szabolcsi anya, kórházba kerültek az ópályi gyerekek


Kórházba juttatta gyermekeit az az édesanya Ópályi településén, aki idegméreggel mosta meg a kisgyerekek haját – mindhárman kórházba kerültek.

Fotó: Tények

Tetűirtásra akarta használni a vegyszert az ópályi édesanya, három gyermeke haját a szomszédtól kapott vegyszerrel mosta meg, de rövidesen a gyerekek rosszul lettek – ekkor derült ki, hogy egy veszélyes idegmérget használt a hajmosásra a nő – derül ki a Tények riportjából.

A három gyereket kórházban ápolják, az idegméreg pillanatokon belül megtámadta a szervezetüket: a gyerekek hánytak, a legkisebb mindössze 2,5 éves kislány el is ájult. A mentők először a legkisebb, majd a két idősebb lányt életveszélyes állapotban szállították kórházba, Nyíregyházára. A legkisebb gyerek van a legsúlyosabb állapotban.

A három kislány intenzív osztályra került, eleinte nem is tudták, mi lehet a gyerekek baja, mert az anya nem közölt pontos információkat, később kiderült, hogy egy diazinon nevű rovarirtószerrel mosta meg a hajukat édesanyjuk, ezzel óriási hibát követett el. Az anyának a szomszéd adta a vegyszert, akinek birkái vannak, és fogalma sem volt róla, hogy a hatóanyag halálos is lehet. Ha az orvosok nem faggatják elég kitartóan az anyát és nem derülnek ki a részletek időben, a legkisebb kislány meg is halhatott volna.

Ráadásul a Tények információi szerint a környékbeliek közül többen is alkalmazták a rovarirtót tetű irtására.

Az anya ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával eljárás indult.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük