Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hosszabb lesz idén az iskolai téli szünet, viszont rövidebb a közigazgatási szünet a hivatalokban


A Miniszterelnöki Kabinetiroda, amelynek vezetője Rogán Antal, társadalmi egyeztetésre bocsájtotta a tervezetet, amely szerint 2023. december 27. napjától 2024. január 1. napjáig fog tartani a téli igazgatási szünet a Kormány, a kormányzati igazgatási szervek és a Nemzeti Földügyi Központ dolgozói számára.

A rendelettel a Kormány a kormányzati igazgatási szervek és a Nemzeti Földügyi Központ, valamint azok foglalkoztatottjai számára elrendeli a 2023. évi téli igazgatási szünetet, amely 2023. december 27. napjától 2024. január 1. napjáig fog tartani.

A rendelet célja, hogy a Kormány az igazgatási szünetről szóló 2023. évi XXVI. törvényben kapott felhatalmazás alapján elrendelje a 2023. évi téli igazgatási szünetet a kormányzati igazgatási szervek és a Nemzeti Földügyi Központ, valamint azok foglalkoztatottjai részére. A rendelet alapján az igazgatási szünet 2023. december 27. napjától 2024. január 1. napjáig fog tartani

– olvasható az indoklásban.

Mint a rendelettervezet hatásvizsgálati dokumentációjából kiderült, a tavalyi évben december 22-től egészen január 6-ig kormányzati igazgatási szünetet rendeltek el, ami azt jelenti, hogy az idei szünet ennél jóval rövidebb lesz.

Idén egyébként az iskolákban a téli szünet előtti utolsó tanítási nap előreláthatóan 2023. december 20-án, szerdán, a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8-án, hétfőn lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük