Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Honvédelmi miniszter: A magyar haderő soha nem lesz sem Lmbtq, sem gendersemleges


Donald Trump meglepetés-videóüzenete után – melyben a globalistákkal és a kommunistákkal vívott történelmi harcról beszélt a korábbi elnök – Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartott nyitóbeszédet a CPAC Hungary konferencia második napján. A honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a hont nemcsak a fegyveres fenyegetésektől, hanem a progresszív ideológiáktól is védeni kell.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A korábbi londoni nagykövet arról beszélt, hogy az ellenség ismerete nélkülözhetetlen a győzelemhez. Mi magyarok pedig jól ismerjük az ellenséget, ugyanis kommunista elnyomásban nőttünk fel. Így Szalay-Bobrovinczky szerint így tisztán látjuk, hogy a jelenlegi progresszív ideológiák „az ateista szovjetbolsevik áramlatok mutációi”.

A miniszter odaszúrt a „balos álpacifistáknak”, akik szerinte hirtelen fegyver- és háborúpártivá váltak egyik napról a másikra, és Greta Thunbergnek is.

Szalay-Bobrovinczky arról is beszélt, hogy „ideológiai megszállók a gyermekeink lelkére támadnak az iskolákban”, de a magyar kormánynak sikerült megállítania őket. Ehhez kapcsolódóan kijelentette, hogy

amíg ő áll a honvédelem élén, nem lesz LMBTQ és egyéb progresszív ideológiákkal fertőzött magyar haderő.

A honvédelmi miniszter ezen kívül beszédében elismételte a magyar kormány szokásos lózungjait, miszerint Ukrajnában egy 20. századi típusú véres háború folyik, melyből fegyveres módon nincs kiút, ezért azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Elismételte azt is, amiről Szijjártó Péter beszélt néhány hete egy BBC-interjúban, miszerint a saját történelmükből jól tudjuk, hogy a béketárgyalásokon megállapított határokat nem feltétlenül a tűzszünet kikiáltásának pillanatában húzódó frontvonalak alapján rajzolják meg.

Szalay-Bobrovinczky szerint nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket a háborúba, de fejlesztjük és erősítjük a hadseregünket, ahogy arra Donald Trump is felszólította az európai nemzeteket még elnöksége idején. A NATO-t pedig egy létfontosságú katonai szövetségnek tartja.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük