Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hivatalos, új benzinkút-hálózat jön Magyarországra – Így fognak kinézni a benzinkútjaik


A korábbi híreknek megfelelően új szereplő lép be a magyar üzemanyagpiacra, a lengyel ORLEN 143 kutat üzemeltet hamarosan.

Fotó: vezess.hu

A LOTOS-csoport a Mollal folytatott megbeszélések, megegyezések után immár biztosan 143 üzemanyagtöltő állomást üzemeltet majd Magyarországon. Ebből 79, eddig Lukoil név alatt üzemelő kút már most az ORLEN tulajdonába került, a teljes arculatváltás várhatóan jövő év márciusáig valósul meg, tavaszra kapják meg az állomások piros-fehér színű dizájnt és az új feliratokat. A további 64 töltőállomás átvétele 2024 közepéig fokozatosan zajlik majd.

Az ORLEN ezzel párhuzamosan Szlovákiában 39 töltőállomást vesz át a Moltól, így a vállalat a szomszédos országban összesen 91 töltőállomást fog üzemeltetni 2023-ban. Az ORLEN ezzel mindkét piacon a négy legnagyobb szereplő egyikévé válik. A lengyel vállalat hat európai országban – hazájában, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és immár Magyarországon is – összesen közel 3000 töltőállomást üzemeltet.

„Kereskedelmi hálózatunk egy új piacon, Magyarországon is terjeszkedik, ahol a nagykereskedelmi területen már korábban is jelen voltunk. Értékesítési hálózatunk sikeres bővítésének eredményeként nem csupán Lengyelországban, de az egész közép- és kelet-európai régióban biztosítjuk az üzemanyag- és energiaellátás biztonságát. Elkötelezettségünk és kiterjedt piaci tudásunk révén kifejezetten a helyi elvárásoknak megfelelően kialakított, elsőrangú minőségű termékeket és szolgáltatásokat tudunk kínálni új európai vásárlóinknak. Az ORLEN-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt” – mondta Daniel Obajtek, a PKN ORLEN igazgatótanácsának elnöke.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük