Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Hírszerzési értesülések szerint közölték az orosz csapatokkal, meddig kell lezárniuk a háborút


Ha igazak a legújabb hírszerzési értesülések, akkor még bő egy hónap lehet a háború és a lakosság szenvedésének lezárásáig.

Fotó illusztráció Fotó: twenty20

Mint a Sky News is arról beszámolt, a széles körben ismert problémák ellenére a felső vezetés közölte az orosz hadsereg inváziós csapataival, hogy legkésőbb május 9-ig le kell zárniuk ezt a háborút.

Az ukrán hadsereg hírszerzése szerint már az orosz hadsereg körében is masszív propagandát folytatnak annak érdekében, hogy erősítsék a harci kedvet. Korábban lehetett arról ugyanis sokszor hallani, hogy meglehetősen alacsony a morál.

Nem véletlen, hogy május 9-ig tervezik lezárni az Ukrajna elleni inváziót, az orosz történelem szempontjából ugyanis erős szimbolikája van ennek a dátumnak – ez ugyanis a „Győzelem Napja”, ahol az oroszok sikeres második világháborús részvételét szokták ünnepelni.

Az orosz hadsereg azonban a szárazföldi invázióval meglehetősen lassan halad, ha a Kijev és a Harkov környéki frontokat nézzük. Délen és délkeleten már jóval nagyobb sikereket érnek el, könnyebben meg tudták törni az ukrán védelmet.

Ahol pedig nem sikerült, ott a csecsen és a szíriai háborúból jól ismert taktikát vetett be az orosz hadsereg – porig rombolják a várost, humanitárius katasztrófába taszítják a népet. Mariupol városa a legélesebb példa erre, ahonnan már olyan hírek érkeznek, hogy többen éhen haltak.