Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Hihetetlen: 3 perc alatt megszabadít a fejfájástól ez a módszer


Hajlamos vagy a fejfájásra? Netán migrént okoz az időjárás változása? Akkor ezt a technikát neked találták ki, ráadásul ha éppen nincs kéznél fájdalomcsillapító, akkor sem kell aggódnod, ugyanis vannak a testeden olyan pontok, amelyeket ha egyszerre masszírozol, akkor hamar véget vethetsz a fájdalomnak.

Fotó: 123RF.com

Míg a legtöbb gyógyszer körül-belül fél óra alatt fejti ki hatását, addig azt mondják, hogy ez a gyakrolat akár 3-5 perc alatt megsemmisíti az erős fájdalmakat. Ez az akupresszúrának köszönhető, aminek hatásosságát már számos tanulmány is bizonyította.

Amikor megérint a fejfájás szele, azonnal alkalmazd ezt az akupresszúrás gyakorlatot. Az első feladatod, hogy helyezd magad kényelmes pozícióba és próbálj meg ellazulni még akkor is, ha ez most nehezedre esik. A masszázs nem tart sokáig, minimum 30 másodpercet, maximum 1 percet vesz igénybe. Öt pontot fogsz aktivizálni, amelyek segítenek átlendülni a fájdalmon. A meghatározott pontokat finoman, körkörös, könnyed mozdulatokkal nyomkodjuk meg. A fájdalom ezt követően általában 3-10 percen belül megszűnik.

Végezd el ezt a gyakorlatot

Ez az öt akupresszúrás pont, ami elűzi a fejfájásod rövid időn belül: