Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hideg, borús időjárást jósolnak az elkövetkező napokra – Mutatjuk, hol havazhat már ma is


Hideg, borús időjárást jósolnak a meteorológusok az elkövetkező napokra. Hétvégén többfelé havazhat, de az ország egyes részein már ma is eshet hó.

FORRÁS: PEXELS.COM

Erősen felhős időre számíthatunk ma, csupán rövid időszakokra vékonyodhat el a felhőzet, elsősorban északkeleten. Többfelé eleredhet időszakosan az eső, illetve az északnyugati, északi megyékben havas eső, havazás is lehet. A ködös tájakon előfordulhat szitálás, ónos szitálás, hószállingózás – írja előrejelzésében a Kiderül, a Startlap meteorológiai oldala. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok között várható, majd késő estére mínusz 3 és plusz 3 fok közé süllyed vissza.

Holnap is jobbára borult lesz az ég, sokfelé kialakulhat eső, zápor. A délkeleti, déli, estétől az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A kora délutáni órákban 2 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk: északkeleten van kilátás a hidegebb, délen az enyhébb időre.

Hétvégén sem süt ki a nap

Ami a hétvégét illeti, bár szombatra virradóra elvékonyodhat, napközben azonban újból megvastagszik majd a felhőzet. Napközben főleg a déli, délkeleti országrészben eredhet el többfelé az eső, záporeső. Másutt csupán helyenként lehet csapadék. Estétől aztán az Alpokalján havas esőre, hóra is van esély. Megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 1-9 fokos minimumok után délutánra 4-11 fokig melegszik a levegő.

Jelentős változás vasárnap sem valószínű. Jobbára borult időre számíthatunk, néhol átmeneti vékonyodásokkal. Sokfelé várható csapadék: az esőt nyugat felől egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel. Sokfelé megerősödik az északnyugati, északi szél, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A nappali csúcshőmérséklet 1 és 10 fok között alakul: a keleti határvidéken lesz enyhébb az idő.

Napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet

Hasonlóan indul a jövő hét is. Hétfőn erősen felhős vagy borult időre van kilátás, átmeneti vékonyodások, szakadozások inkább csak az ország déli felén lehetnek. Északkelet felé kivonul az összefüggő csapadékzóna, így csak helyenként fordulhat már elő hózápor. Sokfelé megerősödik az északnyugati, nyugati szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is várhatók. Hajnalban akár mínusz 9 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, jellemzően a havas, szélvédett tájakon lesz nagyon hideg. A legmagasabb nappali hőmérséklet is csupán mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük