Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hiába töltöttük ki online a népszámlálási kérdőívet, mégis megjelenhetnek a népszámlálók


A számlálóbiztosok azokat a háztartásokat keresik fel október 20. és november 20. között, amelyek nem éltek az online önkitöltés lehetőségével. Emellett jogszabályban foglalt feladatuk, hogy a hozzájuk tartozó összes címet ellenőrizzék, és szükség esetén pontosítsák, beleértve azokat is, ahol online kitöltés történt – írja a 24.hu.

Fotó: index.hu

“Az adatgyűjtésben érintett mintegy 5 millió cím 63,5 százalékából, 3,2 millió címről érkeztek be kérdőívek az online önkitöltési szakaszban, ám ezek között jelentős számú olyan cím szerepel, melyet eddig nem sikerült megfelelően pontosítani, ez október 20-a után a számlálóbiztosok feladata” – fogalmazott a KSH.

A KSH sajtóosztálya szerint az eltérések egyik tipikus oka, hogy az online kitöltés során megadott cím nem vagy nem teljesen egyezik meg a népszámlálás címállományában szereplő címmel. Az említett esetekben így előfordulhat, hogy a kérdőív online kitöltése és beküldése ellenére becsenget a számlálóbiztos.

Azonban fontos, hogy a népszámlálási kérdőívet ilyen esetben nem kell újra kitölteni, a korábban, a válaszok online beküldése után kapott visszaigazoló kóddal igazolni lehet, hogy a kérdőívet már kitöltöttük és beküldtük.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük