Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hiába fogy évről-évre a népesség, a magyarok 72 százaléka így is támogatja a legális abortuszt


Az abortusz támogatottsága Európában a legmagasabb, az élen Svédország (87 százalék) és Franciaország áll (82 százalék), de Magyarország is az elsők között szerepel, míg a művi terhességmegszakítás támogatottsága Ázsiában a legalacsonyabb – derül ki az Ipsos nemzetközi kutatásából, amit a 24.hu vett észre.

Az összesen 29 országban végzett kutatásban résztvevők 56 százaléka szerint az abortusznak legálisnak kellene lennie, sőt az emberek több mint negyede sohasem tiltaná meg. A legális abortusz támogatottsága Európában a legmagasabb – írja a 24.hu.

A kontinensen belül és a világon is az első helyen Svédország áll 87 százalékkal, majd Franciaország következik 82 százalékkal,

DE MAGYARORSZÁG IS ELŐKELŐ HELYET FOGLAL EL A 72 SZÁZALÉKOS TÁMOGATOTTSÁGGAL. SŐT, MAGYARORSZÁGON A VÁLASZADÓK 35 SZÁZALÉKA SEMMILYEN KORLÁTOZÁST NEM VEZETNE BE AZ ABORTUSZRA.

Magyarországon a válaszadók 29 százaléka valamilyen feltételt szabna, 28 százalék azonban részben vagy teljesen megtiltaná az abortuszt. A legális abortusz támogatottsága Ázsiában a legalacsonyabb. A terhességmegszakítás kérdésében jóval megengedőbbek a nők.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük