Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hiába fejlettebbek autóink, mint valaha, 90 másodperc is elég a tolvajoknak azok ellopásához


Autóink fejlettebbek, mint valaha, ma már a fényszórókat külön számítógép vezérli, ezekkel a technológiákkal viszont új kapu nyílt meg az autótolvajok számára, akik pár, internetről rendelt kütyüvel és feltört szoftverekkel már könnyebben lopnak autót, mint valaha – írja a vezess.hu.

Már nincs szükség a kulcsok által küldött jel másolására sem, sőt, az utastérbe sem kell trükkös módszerekkel bejutni, hogy hozzáférjenek az autó központi rendszereihez.

Egy nemrégiben készült videón látható, hogy egy Lexus RX-et kevesebb mint két perc alatt el lehet lopni. A háromfős csapat gyorsan dolgozik: egy tolvaj vezeti a járművet, hogy azonosítsa a potenciális célpontokat, egy másik feltöri az autó biztonsági rendszerét, és még egy ember vezeti a lopott autót.

A fényszóró felől támadnak, a kerékjárati ív műanyag borítását felfeszítve hozzáférnek a lámpa csatlakozási pontjához. Mivel egy központi rendszerről van szó, ezt a kommunikációs vonalat felhasználva eljutnak a további alrendszerekhez, a motorvezérlő egységhez, így már simán ki tudják nyitni az ajtót, és indítani a motort.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük