Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hiába emelték az orvosok bérét, romlott az egészségügy állapota – Levelet írtak az orvosok Orbán Viktornak


Nyílt levélben írta meg Orbán Viktor miniszterelnöknek a Kincses Gyula vezette Magyar Orvosi Kamara (MOK), hogy hiába zajlott le egy „történelmi jelentőségű” orvos-béremelés, az egészségügy ellátási minősége, hozzáférése, teljesítménye nem javult ennek megfelelően, sőt a koronavírus-járvány alatt mindez inkább csak romlott – írja a hvg.hu.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kincses Gyula kamaraelnök szerint ahhoz, hogy ez a tendencia megforduljon és érdemben javuljon a lakosság egészségi állapota, az ellátás minősége, hozzáférése, komplex, programszerű intézkedésekre van szükség.

A kamara ehhez egy tízpontos javaslatot is megfogalmazott, többek közt azt, hogy elengedhetetlen a szakdolgozók bérének érdemi, arányaiban az orvosokéhoz illeszkedő emelése, tovább kell fejleszteni az ápolást, beleértve az otthoni szakápolást és a hospice ellátást is, valamint rendezni kell a közösségi- és a magánellátás viszonyát.

A Magyar Orvosi Kamarának szilárd meggyőződése, hogy a fenti problémák izolált lépésenként nem kezelhetők – írja a portál.