Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hiába a rezsiválság, egyre több pénzt költenek a magyarok szerencsejátékra


Az előző évit 17 százalékkal meghaladó, több mint 820 milliárd forintos árbevétellel zárta 2022-es pénzügyi évet a nemzeti lottótársaság az előzetes adatok alapján; a társaság hozzájárulása a közösségi kiadásokhoz is új rekord lesz – közölte Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt.elnök-vezérigazgatója.

Fotó:444.hu

Kiemelte, hogy az árbevételnek már 57 százaléka, 471 milliárd forint származott a sportfogadásból, jelentős volt a sorsjegyportfólió teljesítménye, a számsorsjátékokból származó bevételnövekedés azonban szerény volt.

Az árbevétel mellett a nyereményekkel csökkentett tiszta játékbevétel, valamint a közösségi kiadásokhoz való hozzájárulás egyaránt javult 2021-hez képest, utóbbi rekordmagas, megközelítheti a 150 milliárd forintot az előzetes eredmények alapján. Az árbevételből több mint 580 milliárd forintot nyereményként fizetett ki a társaság, ez napi szinten 1,6 milliárd forint nyereménykifizetést jelentett.

Mager Andrea arról is beszámolt, hogy tavaly az árbevételen belül az online fogadások aránya is nőtt, minden harmadik forint érkezett a digitális térből. A szegmens növekménye a labdarúgó világbajnokság által generált sportfogadói aktivitásnak is köszönhető, ahogy a 2021-ben bevezetett virtuális sportfogadás, a V-sport előretörésének is – tette hozzá.

A játékkategóriákon belül a sorsjegyek népszerűsége nőtt 2022-ben: a bázishoz képest csaknem 20 milliárd forintos többletforgalmat generált, így a szegmens a teljes árbevétel 21 százalékát tette ki. A legnépszerűbbek az 500 forintos árkategóriájú kaparósok voltak, a legnagyobb növekményt azonban a 2000 forintos kategória érte el. A sorsjegy-értékesítés 26 százalékos növekedéssel, 64 milliárd forintos bevételt generált.

A számsorsjátékokból származó bevétel csak szerényen nőtt, a portfólióban az európai lottójáték, az Eurojackpot sikeres megújítása jelentette a kivételt. A számsorsjátékok az árbevétel 21,6 százalékát tették ki.

A játékosok inkább a gyorsabb játékélményt keresik, ennek megfelelően a társaság 2023-ban jelentős fejlesztésekbe kezd a számsorsjátékok és a sorsjegyek szegmensében – emelte ki Mager Andrea.

Az elnök-vezérigazgató azt is megjegyezte, hogy 2023 januárjától az online sportfogadási piacon a Szerencsejáték Zrt. már nem monopol társaság. Határozott célnak nevezte ugyanakkor, hogy domináns szereplőként az online sportfogadási piac legalább 50 százalékát megtartsák, ezért a TippmixPro terméket és az értékesítést célzó gyakorlataikat is megújítják 2023-ban – tette hozzá Mager Andrea.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük