Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hiába a drágulás, nem mondanak le a virágvásárlásról a magyarok: nagy roham jöhet nőnapkor


Az emelkedő árak ellenére sem mondanak le a tavaszi ünnepekhez kapcsolódó virágvásárlásról a magyarok – derült ki egy friss hazai felmérésből.

A kertészetek és a virágboltok várakozásai szerint az idén az elmúlt évekhez hasonló kereslet várható. Ami azt jelzi, hogy a magyar vásárlók az esetlegesen magasabb árak ellenére sem mondanak le a tavaszi virágvásárlásról – írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

A karácsonyi időszakot követően minden évben lassan növekszik a hazai virágárusok forgalma, a kereslet a március 8-i nőnapon ugrik meg jelentősen. A piaci körkép szerint a kínálat ebben az évben is széles körű lesz, a különböző vágott virágok mellett – amelyek szinte kivétel nélkül külföldről kerülnek a virágpiacra – a cserepes növények is szép számmal megtalálhatók lesznek a boltokban.

A legkelendőbbek ilyenkor a tavaszi virágok: a tulipán, a nárcisz, a játszint, akár cserepes, akár vágott formában. A tavaszi hajtatott hagymások mellett hazai kínálatból elérhető a koratavaszi évelő primula is, de népszerűek az egyéb cserepes virágos és levéldísznövények, a fokföldi ibolyától az azaleáig. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nőnapra egyre többen választanak virágcsokor helyett cserepes növényt. Utóbbiak között a legnagyobb arányú a hazai termesztésű.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük