Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hétvégén a tavaszt is hozza magával a puttonyában a Mikulás

Pénteken a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult, a Dunától keletre közepesen, míg a Tiszántúlon inkább gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúlon és a Duna–Tisza közén csütörtökön szórványosan várható eső, a nyugati határ közelében akár kevés ónos eső is. Éjszaka ugyanakkor mindenütt megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, a Dél-Alföldön és a hegyekben meg is erősödik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, délkeleten a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 5 és 11 fok között várható, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb, délkeleten pedig enyhébb idő valószínű.

Szombaton hajnalban és estétől ködfoltokra is számítani lehet. Napközben az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor főleg a főváros környékén, az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön felhősebb lehet az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg északkeleten néhol előfordulhat szitálás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap hajnalban és este főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön lehetnek ködfoltok. Napközben az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható, a késő délutáni, esti óráktól viszont nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Késő délutánig, estig csak néhol valószínű szitálás, estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8, napközben plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.