Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hétfőn kezdődik a Városmajori Szabadtéri Színpad idei Színházi Szemle sorozata

Fotó: cultura.hu

A tatabányai Jászai Mari Színház és Népház vendégjátékával kezdődik hétfő este a Városmajori Szabadtéri Színpad idei Színházi Szemle sorozata, amely szeptember 11-ig hat vidéki és határon túli városból összesen nyolc előadást vonultat fel.

A Színházi Szemle hagyományosan a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait mutatja be. A sorozat előadásait idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség pedig a színház honlapján szavazhat a legjobb előadásra – közölte az MTI-vel hétfőn a Városmajori Szabadtéri Színpad.
Az idei szemlét egy autista fiúról szóló történet nyitja meg; A kutya különös esete az éjszakában című darab Guelmino Sándor rendezésében lesz látható.
A Miskolci Nemzeti Színház társulata szerdán a Mohácsi testvérek Shakespeare nyomán írt, a gyűlöletről szóló vígjátékával, A velencei kalmárral tér vissza a fővárosi szemlére, a Győri Nemzeti Színház pedig egy Agatha Christie-krimivel, a Váratlan vendéggel zárja a szemle augusztusi programját.
A temesvári és nagyváradi teátrum két-két előadással lép fel szeptember elején. Temesvárról érkezik a IV. Henrik Pirandellótól és a Hattyúk tava “újratöltve”.
A nagyváradi Szigligeti Színház társulata Heltai Jenő Naftalinját adja elő, a szemlezáró előadás pedig A mizantróp lesz Novák Eszter rendezésében, szintén a Szigligeti Színház társulatával.
A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő híres szerelmes históriájával, a Lila ákáccal lép fel.
Az előadásokat négy tagú szakmai zsűri kíséri figyelemmel – Ráckevei Anna színművész, Máté Gábor, a budapesti Katona József Színház igazgatója, Horváth János Antal dramaturg, valamint Benkő Nóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója -, akik több kategóriában díjazzák a látottakat, de a szemle ideje alatt a közönség is szavazhat az általa legjobbnak tartott előadásra a www.szabadter.hu honlapon.

MTI