Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Házi hamburger buci

Hozzávalók / 11 adag

  • 1 kg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 4.2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (megkenéshez)

    elkészítés

    1. A hozzávalókat egy tálba öntjük, a lisztet, a vajat, az élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig hozzáadjuk a tejet. A tej ne legyen hideg, inkább szobahőmérsékletű vagy langyos.
    2. A hozzávalókat összedolgozzuk, míg egy igazán kemény tésztát nem kapunk belőle. A hozzávalókat beleönthetjük egy robotgépbe, aminek dagasztó karjai vannak, ezzel igen egyszerű a dagasztás.
    3. A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 12-14 egyenlő darabra osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük a gombócokat, ezután hagyjuk kelni újabb fél órát.
    4. A megkelt gombócokat megkenjük egy felvert tojással, és mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejét. Erre azért van szükségünk, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék, és ne repedjen ki a bucik oldala.
    5. A bucikat kb. 10-15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
    • sütési hőfok: 200°C

     

/nosalty.hu/