Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hazaváró Irodák nyílnak Magyarországon: Így segítené a kormány a külföldön élők hazatelepülését


A külföldön élő magyarok hazatelepülését hivatottak segíteni a „Hazaváró Irodák”.

Kövér László házelnök azÜzlet nevű gazdasági portálnak adott interjújában beszélt a kormány Kárpát-medencei Gazdaságfejlesztési Programjáról, emellett célnak nevezte a nemzet határok feletti egyesítését.

Elmondta, hogy „a külhoni magyarságot érintő támogatások is tovább folytatódnak” az oktatás, a kultúra, az ifjúság, a sport, a gazdaság, és az önkormányzati együttműködések területén is. Az oktatási-nevelési támogatás összegét a 2022/2023-as tanévtől évi 22 400 forintról évi 100 ezer forintra emelték.

Kövér László arról is beszélt, hogy a fiatal nemzedék számára sok esetben a cserkészet jelenti az egyetlen kapcsolatot a magyarsággal, így a cserkészközösségeket is kiemelten támogatják, majd azt is közölte, hogy „Hazaváró Irodákat” nyit a kormány külföldön.

Szerinte fontos, hogy minden magyar, éljen a világ bármely pontján „itthon érezze magát Magyarországon, és tudja, hogy bármikor hazatérhet. Ennek kapcsán egy új lehetőséget is nyitunk a diaszpórából hazaérkezők számára: Hazaváró Irodákat nyitunk azok számára, akik ideiglenesen vagy véglegesen haza kívánnak települni. Ezeknek az irodáknak a kialakítása, melyek a kormányablakokhoz kapcsolóan működnek majd az ország több pontján, már folyamatban van. A lényege, hogy egyablakos ügyintézést biztosít majd minden hazatelepüléshez szükséges ügyben. Ez is egy eszköz a nemzet újraegyesítésének megvalósításában.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük