Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Havas eső és havazás is lehet ma, a viharos szél mellett


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint túlnyomóan borult lesz az ég, inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben.

Délkelet felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra: a Tiszántúlon inkább esőre, nyugatabbra havas esőre, tapadó hóra, ugyanakkor késő délután már a keleti megyékben is egyre kevésbé lesz jellemző az eső. Éjszaka a már döntően havas esőt, havazást okozó összefüggő csapadékzóna az északi, északkeleti tájakra tevődik át, de mögötte is előfordulhat helyenként hószállingózás.

Szombaton reggel dél felől ismét nő a csapadékhajlam, a Tiszántúlon az esőnek, máshol a havas esőnek, nedves hónak van nagyobb esélye, majd az esőbe váltás határa a nap során egyre nyugatabbra tolódhat. Az északi, északnyugati szél élénk, az Alpokalján, illetve ma a borsodi és nyírségi tájakon erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 5 fok között várható.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük