Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Használt autót venne? Ezek a legkevésbé megbízható modellek, amit nem érdemes megvásárolni


Az autópiaci szolgáltatásokra szakosodott – így többek között használt autókra kidolgozott, meghosszabbított garanciális konstrukciókat is kínáló – brit Intelligent Motoring nyolc év (2016–2023) garanciális javításait, mintegy 200 000 szervizbeavatkozást elemzett ki, hogy megállapítsa, melyek azok a típusok, amelyeket érdemes elkerülni, és melyek azok, amelyek nem okoznak fejfájást a tulajdonosoknak – írja a Vezess.hu..

A felmérésbe bevont autók 3–15 év közöttiek voltak, így kellően nagy volt a szórás ahhoz, hogy megbízható eredményeket kapjunk. A szervezet sajnos nem tette közzé azokat a számadatokat, amelyek alapján megállapították a végső veszteseket és győzteseket, illetve az érintett évjáratokat sem osztották meg – ez utóbbit azért sok esetben ki lehetett következtetni. Ezzel együtt kiindulási alapnak jó lehet egy ilyen összeállítás.

A szervezet statisztikái szerint a legkevésbé megbízható autó a Chrysler Grand Voyager – a jó hír, hogy ez viszonylag ritka jószág Európában, a rossz, hogy a listán ezen kívül mindössze egy tömegpiaci szereplő kapott helyet, az összes többi neves prémiumgyártók terméke.

A legkevésbé megbízható autók rangsora (Intelligent Motoring, 2024)

1. Chrysler Grand Voyager

2. Range Rover / Range Rover Sport / Range Rover Evoque

3. Volvo S80

4. Porsche Panamera

5. BMW X2

6. Nissan Pathfinder

7. Audi A7

8. Land Rover Discovery

9. Mercedes-Benz GL-osztály

10. Audi Q7

Forrás: cardealermagazine.co.uk, Intelligent Motoring


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük