Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Hármast kapott a dolgozatára, ezért szúrta hátba tanárnőjét a győri diák

Osztálytársai szerint a rendőrök megérkezéséig nyugodtan ült a padban.

Emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki Győrben megkéselte a fizikatanárnőjét. A rendőrség közleménye szerint az 51 éves áldozatot egy késsel szúrta hátba a fiú.

Az Indexnek a helyszínen a szakközépiskola több diákja is azt állította: a fiatal már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a dolgozatára, leszúrja a tanárt. Amikor tényleg hármast kapott, meg is tette.

A diákok szerint a nőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. (A rendőrségi közlemény kést írt.)

Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig András „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul”.

Az M1-nek a tizedikes diák osztálytársai azt mondták, hogy a késelő zárkózott és lobbanékony természetű. Nekik azt mondta, azért szúrta le a nőt, mert nem szerette, ahogyan tanított.

A támadásra a köztévé szerint osztálytársai fegyverezték le, az ő közbeavatkozásuknak köszönhető, hogy a pedagógust nem szúrta halálra.

Egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs azt hangsúlyozta a televíziónak, hogy a 17 éves fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz fizikaórán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd egy 12 centiméteres késsel többször megszúrta.

A késelő beült a tanári székbe, és ott megvárta a rendőrök érkezését.

Az eset a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában történt. A megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról.

„A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek” – írták, és bíznak benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira.

Az iskola diákjait pszichológus segíti az eset feldolgozásában.