Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hamarosan kezdődik az iskola: kiderül végre, mikor lesz idén az őszi és a téli szünet


Noha két héten belül elkezdődik az új tanév, mindeddig nem lehetett pontosan tudni, mikor lesznek az idei oktatási szünetek, így a szülők és pedagógusok sem tudtak előre tervezni. Nemrégiben a Pedagógusok Szakszervezete is kritikával illette a kormányt azért, hogy két és fél héttel az iskolakezdés előtt még nem került be a Magyar Közlönybe a 2023/2024-es tanév rendje, csak a rendelettervezet ismert. Most Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár nyilatkozott az Inforádiónak.

Azt mondta, a héten végre megjelenik a végleges rendelet, így mindenki tudja majd ütemezni a a dolgait.Szerinte nem késtek el semmivel, hiszen az intézmények augusztus 20-ig eleve zárva tartanak. Az államtitkár szerint eddig azért nem ismertették a tanév rendjét, mert tavasszal törvénymódosítás történt, ami a tanév rendjének kereteit is megváltoztatta. Ez a törvény július 15-én lépett hatályba.

Ami biztos: szeptember 1-jén elkezdődik a tanév, a rendelettervezet szerint – amelyet itt lehet elolvasni – az őszi szünet 2023. október 28-tól november 6-ig, a téli szünet 2023. december 21-től 2024. január 8-ig, míg a tavaszi szünet 2024. március 24-től április 8-ig tart majd. A végleges dátumokat a fent említett rendelet tartalmazza majd.

Maruzsa a felmondó tanárokkal kapcsolatban azt mondta: ez nem befolyásolja negatívan a tanévkezdést, ami a megszokott keretekben belül zajlik. Idézzük:

Ilyenkor mindig van fluktuáció, de a belépők és a kilépők aránya megfelel az előző évek tapasztalatainak.

Az államtitkár a tankönyvellátásról is beszélt: mint mondta, a könyvek 70 százalékát már kiszállították.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük