Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Hamarosan érkeznek a Facebook-okosórák


Képünk illusztráció

A közösségi média vezető platformja nemrég egy olyan okosóra tervezésébe kezdett, amellyel az üzenetküldésen kívül az egészségügyi állapotunkat is nyomon követhetjük.

A Facebook okosórája a Google operációs rendszerével lesz ellátva, Mark Zuckerbergék azonban egy saját OS-t is fejlesztenek jövőbeni hardvereikhez, amelyek előreláthatólag 2023-ban kerülhetnek piacra – tudta meg a The Information magazin.

Az okosóra főként a Facebook tulajdonában lévő applikációkra, főként a Messengerre, WhatsAppra és Instagramra épülhet, de mobilkapcsolat létrehozására is alkalmas lesz, így közvetlenül csuklónkról küldhetünk üzeneteket mobiltelefon helyett.

A hardveres megoldásoknak köszönhetően különféle egészségügyi szolgáltatásokhoz csatlakoztathatjuk a kütyüt, például a Peloton Interactive fitneszcég funkciói is elérhetőek lesznek rajta.

Mivel a Facebookot az utóbbi évek botrányai után a kevésbé megbízható vállalatok egyikeként tartják számon a felhasználók, ezért az okosórát adatvédelmi szempontok alapján óriási szkepticizmussal fogadhatják a rajongók, főleg úgy, hogy a cég ezentúl még több információt gyűjthet be egészségi állapotunkról, amelyeket harmadik félnek potom összegekért bármikor értékesíthetnek tudtunk és beleegyezésünk nélkül.

A Facebook okosórái 2022-ig egészen biztosan a tervezőasztalon maradnak, a lap által megkeresett bennfentes forrás szerint még azt mérlegelik, megérné-e számukra a projekt anyagilag.

Ha hihetünk a szivárogtatónak, akkor a Facebook minden bizonnyal az Apple Watch Series 6 és a Watch SE alatti árkategóriát célozhatja meg, bár kérdéses, ezzel jól járnának-e a konkurenciáktól hemzsegő piacon.

/liner.hu/