Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Hamarosan 3 millió magyar kap segítséget: rengeteget spórolhat a vásárlások során


Az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is bekerül az Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszerbe – közölte a szervezet.

A bővüléssel január közepétől már 78 termékkategóriában – ami napi szinten több mint 1300 élelmiszerterméket jelent – hasonlíthatják össze az árakat a vásárlók. Az Árfigyelő az év utolsó óráiban, szilveszter előtt is csökkenti az árakat, használatával a magyar családok pénzt és időt spórolhatnak. Magyarországon több mint 3 millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával vagy élelmiszer-allergiával, nekik hamarosan célzottan is segít a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online Árfigyelő.

A Magyar Közlöny december 29-i számában megjelent a gazdaságfejlesztési miniszter rendelete, amelynek értelmében a kihirdetést követő 15. napon újabb 16 termékkategóriával bővül a nemzeti versenyhatóság által működtetett rendszer.

A versenyhivatal kiemelte: az online Árfigyelő rendszer – illetve a célzott kormányzati és egyéb intézkedések – kevesebb mint hatodára törték le az élelmiszer-inflációt.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük