Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Gyors és könnyen elérhető ellátást szeretnének a magyarok, ezért sokan fizetnének a magán egészségbiztosításért is


A magyarok többségének még nincs magán egészségbiztosítása, pedig komoly igény mutatkozik erre a lakosság részéről – derül ki az EY reprezentatív kutatásából. A magánegészségügyi szolgáltatásoktól a megkérdezettek leginkább a gyors és könnyen elérhető ellátást vár el.

Tízből mindössze egy embernek van magán egészségbiztosítása Magyarországon, de a lakosság több mint egyharmada nyitott lenne egy ilyen jellegű szolgáltatásra, derül ki az EY sajtóközleményéből.

EGY SZAKORVOSI ÉS LABORVIZSGÁLATOT TARTALMAZÓ ALAPCSOMAGÉRT A MAGYAROK 38 SZÁZALÉKA LEGALÁBB HAVI 6 EZER FORINTOT KIFIZETNE,

míg egy átfogóbb, kórházi ellátást is tartalmazó csomagért a válaszadók közel negyede akár 10 ezer forint feletti összeget is elköltene havonta.

A magánbiztosítástól a megkérdezettek elsősorban azt várják el, hogy néhány napon belül kapjanak egészségügyi vizsgálati időpontot. De további fontos szempont az embereknek, hogy több helyszínen éjjel-nappal orvosi ügyelet álljon a rendelkezésükre. Ami meg lepő, hogy a kedvező biztosítási díjak iránti igény csak ezt követi az embereknél.

A magyar társadalom a magánegészségügyi szolgáltatások és biztosítások iránt fokozódó érdeklődést mutat. A növekvő kereslet miatt egyre több hazai és külföldi szereplő lép be a piacra, ami kiélezi a versenyt az ügyfelekért

– emelte ki László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.

Számos válaszadó úgy véli, egy magán egészségbiztosítás elsősorban arra szolgál, hogy fedezze a biztosított egészségügyi ellátásának költségeit, és a kapcsolódó szolgáltatásokat ingyen igénybe vehessék.

SZÁMOS VÁLASZADÓ EKÖZBEN HELYTELENÜL AZT FELTÉTELEZI, HOGY AKIKNEK VAN MAGÁNBIZTOSÍTÁSA, AZOK ÁLLAMI ELLÁTÁSBAN IS GYORSABBAN RÉSZESÜLNEK, ÉS NEM KELL TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI JÁRULÉKOT FIZETNIÜK

– derült ki a EY felméréséből.