Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák

Gyógyíthatatlan betegséget találnak egyre több covidon átesettnél: csak kezelés létezik rá


Szerencsések azok, akik a koronavírust viszonylag gyorsan és enyhe tünetekkel vészelték át. Sokan ugyanis nemhogy hetekkel, de hónapokkal később is tapasztalják magukon az elhúzódó COVID tüneteit, amelyek sajnos nehezen, vagy egyáltalán nem akarnak enyhülni.

Tavaly tavasszal pedig kutatók felfedezték, hogy a már ismert elhúzódó COVID-tüneteken kívül van olyan, amit sokszor az orvosok sem vesznek észre elsőként, épp ezért könnyű is félrediagnosztizálni. Ez a POTS, azaz poszturális ortosztatikus tachycardia szindróma: ilyenkor felgyorsult szívverés, erős és gyakran jelentkező szédülés, agyi köd, kimerültség és magas pulzusszám jelentkezik. Általában hirtelen mozdulatot követően jelentkeznek a problémák, és nem ritka, hogy valaki elájul, de kezelés nélkül, hosszú távon a szív vérellátására is negatívan hathat a betegség.

A POTS nem újkeletű betegség, hiszen már a COVID előtt is rengetegen küzdöttek vele (úgyhogy fontos megjegyezni, ez nem a koronavírus miatt alakult ki a világban), de mivel nehéz ezeket a tüneteket felismerni, és konkrét diagnózist adni, így nagyon sokan évekig járnak orvosról orvosra, mire végre kezükbe kapják az eredményt. Most, hogy az elhúzódó COVID miatt többeknél is kialakulhat a probléma, a szakértők remélik, hogy kutatók mihamarabb találnak rá gyógyírt, mert egyelőre sajnos 100%-osan nem gyógyítható, csak javítható ez az állapot. Egyébként ez a probléma a nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál.

Ha te is éreztél hasonlót a koronavírusból való kigyógyulásod után, fontos tudnod, hogy akár ez is lehet az oka! Ne várj, menj orvoshoz mihamarabb!

/www.joy.hu/