Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Gulyás Gergely nagy béremelést jelentett be: megduplázzák a pedagógusbéreket, és emelkednek a szakápolói alapbérek


A csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy ebben a ciklusban meg fogják duplázni a pedagógusbéreket, az idei éves pedagógusbér így 672 416 forint lesz, jövő évben pedig további 21 százalékos emelés várható. A jelenlegi előrejelzések szerint 2025-ben 812 forint lesz a pedagógusátlagbér. A miniszter azt ígérte, hogy 2026-ban 880 ezer forint lesz a pedagógusok átlagbére.

Arról is beszélt, hogy a minimálbér 15 százalékkal, garantált bérminimum 10 százalékkal történő emelkedése a teljes nemzetgazdaságban meg fog jelenni, és március elsejével a szakápolói bérek újabb 20 százalékkal emelkednek. A rendvédelmi dolgozók bére 79 500 forinttal emelkedik.

Gulyás Gergely reagált arra is, hogy kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat a dél-koreai tulajdonú Bumchun Precision Hungary salgótarjáni üzeméből. Mint mondta, joggal lehet kárhoztatni a céget, amely kirúgta a vendégmunkásokat betanító magyarokat. „Magyarországon akkor lehet nem magyar munkavállalót alkalmazni, ha magyar munkavállaló az adott helyet nem akarta betölteni” – jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy az ügyben vizsgálat folyik. Elmondta, hogy összesen 46 magyar és 13 nem magyar munkavállaló munkaszerződése szűnt meg, ami megfelel a cégen belüli arányoknak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük