Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Gazos ügyek Vásárosnaményban – Vészhelyzetben is zajlik a közterületi fűnyírás

Vásárosnamény Város Önkormányzat közel egy évtizede a Vásárosnamény Zöldfelületi Stratégiája projekt keretein belül, tudatosan építi, szépíti és növeli a zöldterületeinek számát a városban. A városvezetés elsődleges céljai közé tartozik ez, hiszen a környezetvédelem és a turizmus mellett, Vásárosnamény élhetőségét, működését, fejlődési lehetőségeit nagymértékben befolyásolják zöldfelületeinek száma,. Esztétikai természeti értéküknél fogva azok nagysága, elhelyezkedése, fenntartásuk minősége nagyban befolyásolja a városlakók, valamint az idelátogató turisták hangulatát. A városlakók komfortérzete mellett, a turisztika miatt is nagy jelentőséggel bír, hiszen a város egyik kitörési pontja a turizmus. A stratégia célja a zöldterületek fejlesztési irányainak meghatározása egy elérendő, elérhető virágos, ökológiailag fenntartható városkép kialakítása. Ennek egyik eleme például, a város közterületire kiültetett tizenötezer tő egynyári virág, mely idén is ékesíti a város tereinek, parkjainak, valamint legfőbb közlekedési- és turisztikai célpontjainak közvetlen környezetét.

A zöld projekt azonban számos feladatot is ró a városvezetésre, hiszen a virágágyasok, a zöldterületeket kezelése, rendbetétele nagyszámú szakember összehangolt munkája által valósulhat meg. Az idén tapasztalt változékony időjárás miatt, hamar növekedésnek indul a fű, ezért a városüzemeltetési alapfeladatok ellátása részeként, a kihirdetett egészségügyi vészhelyzetben is zajlik a városban a közterületi fűnyírás, mely már április elején elkezdődött az önkormányzat erre szakosodott szakemberei által. Az elvárható közterületi kép megteremtése érekében, a városi parkokban, játszótereken, köztereken már második körben dolgoznak a fűnyírók, de a lakótelepi és az egyéb városi zöldterületeken is elkezdődött a fűnyírás. Az Önkormányzat figyel arra, hogy a fűnyírás lehetőség szerint ne rontsa az utcák és járdák elvárható köztisztaságát, ezért a fűnyírókat sepregetők kísérik és tüntetik el a burkolatra, járdákra került nyiradékot.

A fűnyíráshoz kapcsolódóan olvasónktól is türelmet kérnénk, hiszen a gépek egyszerre nem lehetnek ott minden helyszínen.

A városszerte végzett fűnyírási munkálatokból, itt szemezgethet: