Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Friss tanulmány: az iskolák bezárása a koronavírus elleni küzdelem egyik leghatékonyabb formája


Egy friss tanulmány szerint az iskolák bezárása és a személyes összejövetelek betiltása a koronavírus-elleni védekezés egyik leghatékonyabb formája – írja a Bloomberg.

Címlapkép: Getty Images

Az Orvostudományi Egyetem Bécs (MUW) márciusi és áprilisi járványkezelési intézkedéseket tanulmányozta, arra voltak kíváncsiak, hogy bizonyos intézkedések milyen súllyal eredményeztek visszaszoruló fertőzésszámokat.

A tanulmányból kiderül, hogy a néhány személyes találkozók betiltása még hatékonyabb is, mint a nagy létszámú események betiltása, illetve az iskolák bezárásának is hatékony módszernek bizonyult. Azért hozzátették: érthető, hogy ha a kormányok más módszereket találnak a járványkezelésre az izoláció oktatásra gyakorolt hatása miatt.

A kutatók arra is kitértek, hogy hatékony módszer a határlezárás, az egészségügyi felszerelések elosztása és a kijárási korlátozás is. A legkevésbé hatékony módszernek a laboratóriumi tesztelés hatékonyságának növelése és a karantén-intézmények kapacitásbővítése bizonyult, valamint a repülőtéri lázmérés.