Közzétette - Kategória - Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Forgalmi rend változás lesz Mátészalkán a Fényes Felvonulás miatt


Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!
Örömmel tájékoztatom Önt, hogy városunk legnagyobb szabású rendezvénysorozata a Mátészalkai Fényes Napok ez évben is megrendezésre kerül 2022. augusztus 26-27. napjain. Ezúton tisztelettel kérem szíves megértését és türelmét, ha az Ön számára kényelmetlenséggel járnának a rendezvény miatti alábbi útlezárások, közlekedési korlátozások:
1./ 2022. augusztus 25-én (csütörtökön) a Bajcsy Zs. út – Kölcsey út – József A. út csomópontban teljes útlezárás 06 óra 00 perc kezdődik. Ettől az időponttól kezdve csak a rendezvényre érkező árusok, fellépők, és a Városház közben lakók behajtása, közlekedése engedélyezett! A zárási pont a rendezvény teljes időtartamáig tart !
A Kazinczy u. – Kölcsey tér (Gimnázium főbejárat) melletti zárási pontnál lévő teljes útlezárásra ezen a napon szintén 06 óra 00 perctől kerül sor, mely a rendezvény teljes időtartamáig tart!
A Városház közben lakók behajtása és közlekedése céljából a Bajcsy Zs. út – Kölcsey út – József A. út útkereszteződéstől a – Polgármesteri Hivatalhoz felvezető egyirányú út ideiglenesen kétirányúvá válik. Ezért a rendezvény napjain nem lehet megállni és várakozni az út Temetkezési Vállalatig tartó részén. Kihajtási lehetőség fenti csomópontban kötelezően csak jobbra lehetséges a SPAR üzlet irányába!
Augusztus 26-án, azaz pénteken, a Kossuth téren teljes útlezárás veszi kezdetét 10 órától – 23 óráig !
Ezen időtartam alatt, a Dózsa György út irányából érkező járművek, a Budai Nagy Antal út és a Munkácsy utca irányába 20.30 óráig akadálytalanul közlekedhetnek! A Rákóczi út és az Alkotmány út felől érkező járművek pedig használhatják továbbhaladásra az Alkotmány utcai tömbbelső útszakaszát, vagy ha a megfordulást választják, akkor ezt a volt PROFI /XXL parkolójában biztonságosan megtehetik!
A Kossuth utca egyirányú szakaszának teljes zárása 10 órától kezdődik. A Kossuth utca egyirányú szakaszának teljes lezáráskor még lehetséges az adott útszakaszra indokolt esetben, célforgalom esetén a be- és a kiközlekedés, de a Kossuth téren keresztül a járműforgalom tilos! A teljes zárás során 16 óra után már nincs lehetőség a behajtásra sem, eddig az időpontig csak a Templomkertig lehetséges a gépjármű közlekedés.
A Kossuth utcai zárási pont az egyirányú közlekedési szakasz elején lévő SZALKAI MOZI épülettől kezdődően a Kossuth térig tart. A Kossuth utcai , Kossuth téri útlezárások és a Budai Nagy Antal valamint Munkácsy utcai forgalmi korlátozások feloldására várhatóan pénteken 23 óra 00 perckor kerül sor.
!!! Változás!!!
A FÉNYES FELVONULÁS útvonala a résztvevők biztonsága érdekében ezévtől megváltozik.
A FÉNYES FELVONULÁS új vonulási útvonala : Kossuth tér – Budai Nagy Antal utca – Munkácsy utca – Bajcsy Zsilinszky út – Hősök tere – Szalkai László tér .
2022. augusztus 26-án pénteken 8.00 órától 22 óráig gépjárművel tilos megállni a Fényes Felvonulás érinett útvonalán : Budai Nagy Antal utca – Munkácsy utca – Bajcsy Zsilinszky utca. A korlátozást közlekedési táblával jelezzük.
2./ Augusztus 27-én szombaton: a fentek szerinti 1. pontban szereplő , kizárólag a Városközponti zárási pontok maradnak érvényben a rendezvény végéig, melyek várhatóan vasárnap hajnalban lesznek feloldva!
Köszönöm megértését és türelmét a rendezvény ideje alatt, és bízom abban, hogy megtalálja majd az Ön kedvére való és kikapcsolódást nyújtó programot rendezvényünkön.
Dr. Takács Csaba
jegyző