Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fontos veszélyre hívta fel minden autós figyelmét a rendőrség

Ősszel ez az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb jelenség, amivel találkozni lehet az utakon.

A ködös időben történő közlekedés nagyobb odafigyelést igényel, a legrosszabb vezetési körülmények egyike. Különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

A rendőrség tanácsai:

1. Csökkentse járműve sebességét!

2. Tartson nagyobb követési távolságot!

3. Hosszabb utaknál tartson pihenőt!

4. Használjon ködfényszórót!

5. Gyalogosként, kerékpárosként használjon fényvisszaverő eszközöket!

„A napokban ködfoltokra számíthatnak a közutakon, amelynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani” – írta a rendőrség a honlapján.

„A legtöbben sajnos nem elég körültekintők, és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek, és elveszítik a jármű felett az irányítást. Ne feledjék, a hirtelen fékezéssel meglepik a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra!”

„A ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton kell csökkenteni a sebességet! A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!” – tették hozzá.

Forrás: Police.hu