Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fontos változást jelentett be az E.ON, hamarosan sokan kapnak levelet


Egyesül az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó három villamosenergia- és földgázkereskedelmi vállalat, 2022. szeptember 30-án az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be. 2022. október 1-jétől az érintett versenypiaci ügyfelek energiakereskedője az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz. A változás a szerződéseket nem érinti, szeptember első napjaiban minden érintett ügyfél levélben kap közvetlen és részletes tájékoztatást az őt érintő változásokról és teendőkről – írja az E.ON Hungária közleménye.

Fotó: Facebbook

A három energiakereskedő vállalat azután egyesül, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. már korábban az E.ON Hungária Csoport részeként működött, a mostani döntés a társaságcsoport magyarországi integrációjának következő lépése. Az energiakereskedő cégek egyesítésével az E.ON Hungária Csoport átalakítja magyarországi versenypiaci kereskedelmi tevékenységét.
A VÁLTOZÁST A MEGVÁLTOZOTT ÜGYFÉLIGÉNYEK, AZ ÁTALAKULÓ PIACI KÖRNYEZET ÉS A VÁLLALATI STRUKTÚRA EGYSZERŰSÍTÉSE INDOKOLJA.

Az összeolvadást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal júliusban jóváhagyta, az illetékes cégbíróság bejegyezte. Ennek értelmében 2022. szeptember 30-án az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. jogutódlással beolvad az E.ON Energiamegoldások Kft.-be, így 2022. október 1-től az ELMŰ-ÉMÁSZ versenypiaci ügyfelek kereskedője az E.ON Energiamegoldások Kft. lesz.

AZ ÉRINTETT VERSENYPIACI ÜGYFELEK SZERZŐDÉSEIT AZ ÖSSZEOLVADÁS NEM BEFOLYÁSOLJA, AZOK VÁLTOZATLAN FELTÉTELEKKEL ÉLNEK TOVÁBB.

Az októbertől érkező első számlánál azonban az ügyfeleknek figyelniük kell majd arra, hogy a számlán szereplő, új bankszámlaszámra utalják befizetéseiket. A pontos változásokról és teendőikről az érintettek közvetlenül, levélben kapnak tájékoztatást szeptember első napjaiban, illetve minden fontos információ elérhető az eon.hu/kereskedo-valtozas oldalon is.