Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos változások jönnek a meglévő ingatlanjukat korszerűsítő, bővítő családok számára – Itt vannak a részletek


A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent a falusi csokról szóló rendelet, ami véglegesíti a 2024-re vonatkozó szabályokat. A legfontosabb módosítással a meglévő ingatlanjukat korszerűsítő, bővítő igénylők nyernek több millió forintot, ismerteti az új szabályokat a Bank360.hu.

A vásárlással egybekötött korszerűsítésnél egy gyerek után felvehető összeg 1, két gyerek után 4, három vagy több gyerek után 15 millió forint. Meglévő ingatlan bővítése, korszerűsítése esetén pedig egy gyerek után 600 ezer, két gyerek után 2 millió, három gyerek után 7,5 millió forint támogatást lehet igényelni.

Szigorodnak a tb-jogviszonyra vonatkozó feltételek: 2024-től mindenkinek legalább kétéves társadalombiztosítási jogviszonyt kell igazolnia, aki falusi csokot vesz igénybe (és ugyanez a feltétel vonatkozik a januártól igényelhető csok Pluszra is), függetlenül a vállalt gyerekek számától és a támogatás összegétől.

Az új csokot október végén jelentették be, és azóta kiderült róla, hogy több millió forinttal nagyobb értékű ingatlant vásárolhatnak a csok pluszt igénylő családok a kamattámogatás miatt, mintha ugyanazt a törlesztőt kamatplafonos, piaci alapon felvett hitelre fizetnék.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük