Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fontos változás jöhet a társasházban élők életében: erre számíthatnak a lakók


Hamarosan lejár a húsz éves, jogszabállyal szentesített társasházi szerződés, és a szakmai szervezetek vezetője szerint épp ideje is lenne aktualizálni.

Képünk illusztráció fotó: https://www.thmkft.hu/

közvetve vagy közvetlenül csaknem négymillió társasházban lakó magyar ember életkörülményeit határozza meg a társasházi törvény. Mivel ez hamarosan lejár, a módosításáról már hónapok óta tartanak a szakmai és érdekképviseleti egyeztetések – írja a Világgazdaság az egyik szakmai szervezet vezetőjére hivatkozva.

Gyárfás Róbert, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a lapnak elmondta: a törvényhozásig, a módosított törvény elfogadásáig igen hosszú útra számítanak, hónapok óta tartanak az egyeztetések minden egyes részletszabályról – ennek ellenére lehetséges, hogy akár jövő nyárig az Országgyűlés elé kerüljön a módosító javaslatcsomag. Az egyik legfontosabb, amin mindenképpen módosítanának, az a meghatalmazások száma egy adott embernek.

Érdemes lenne szabályozni az egy embernek adható meghatalmazások számát és a meghatalmazások érvényességi időtartamát, sőt akár konkretizálni is azok tényleges tartalmát. A másik, amit mindenképp beépítenénk, az a technológiai vívmányok használata: amikor bárki elektronikusan tudja kezelni a bankszámláját, az ügyfélkapun keresztül pedig szinte az összes hivatalos ügyét el tudja intézni, akkor a társasházi ügyek intézésébe is bele kell építeni a mai technológiák használatának lehetőségét

 – mondta a lapnak Gyárfás Róbert.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük