Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos változás élesedik a nyelvvizsgáknál: 2024-től emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege


Emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege 2024-ben, így a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek január elejétől a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkár bejelentése szerint.

Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára a Facebook-oldalán. Nagy-Vargha Zsófia ismertette:

a támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket vagy 35 évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csed-ben, gyed-ben vagy gyes-ben részesülnek, valamint azok a nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyed-et kapnak. A támogatás a teljesített első sikeres komplex középfokú (B2), felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsga, vagy első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjára vonatkozik – fűzte hozzá a helyettes államtitkár. Nagy-Vargha Zsófia egyúttal közölte azt is, hogy az összeg a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül igényelhető a Magyar Államkincstárnál.

A támogatás összege 2023-ban 58 ezer forint, tehát az emelés közel 9 ezer forintos lesz jövőre.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük