Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos új információ derült ki, minden magyar oltakozót érint


Lényeges választ adott az ATV Híradójának megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma a magyar oltási rendszer gyakorlati oldalával kapcsolatban.

Forrás: MTI/Vajda János

A minisztérium a csatornának azt mondta, hogy

az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre.

A vakcina típusáról helyben is tájékoztatást kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést – tették hozzá.

Ez új információ ahhoz képest, mint amit Orbán Viktor mondott pénteken. „Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk”- mondta Orbán Viktor a vakcinákról, a Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

A sor végére vonatkozó miniszterelnöki kijelentést pedig annyiban egészítette ki a tárca az ATV-nek küldött válaszában, hogy „aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést.”