Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos tanácsokat közöltek a magyarokkal: így spórolhatnak nagyot a villanyszámlán


Akár 90 százalékot is megtakaríthat a villanyszámlájából a szakemberek szerint az, aki korszerű LED-izzókra cseréli otthonában a hagyományos villanykörtéket. Ráadásul egyre több település kapcsolódik be az ingyenes csereprogramba, amelynek keretében a résztvevők ingyen kapnak ilyen izzókat. A programban a részvételért nem kell fizetni, mindössze egy gyors regisztrációra és egy villanyszámlára van szükség.

Hévízen önkormányzata is csatlakozott ahhoz a ledcsere programhoz, amelyet az egyik energiakereskedő cég indított az ország több településén. A regisztrációs időszak rövidesen indul, amely szükséges ahhoz, hogy valaki hozzájusson az ingyenes ledizzókhoz.

„Hévíz koordinálásával, pontosabban a GAMESZ, mint intézményünk fogja lekoordinálni az egészet. akkor pedig a regisztráltak, akik megkapják erről a papírokat, behozzák gyakorlatilag a megadott helyszínre a régi izzókat és ahelyett ugyanolyan mennyiségű új energiatakarékos izzókat fognak kapni”

– fogalmazott Papp Gábor, Hévíz polgármestere. Nagykanizsa egyike azoknak a településeknek, ahol az első pályázati kör után már a másodikat is elindították. „Kaptunk egy felajánlást a Cyab-től, hogy egy Nagykanizsa 2.0 ledcsereprogramot is meghirdethetünk. Ez az idei év során került elindításra és február 15-ig lehet regisztrálni rá” – ezt már Schauta Marcell, a Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke mondta.

A programot bonyolító vállalkozás szerint a családoknak jelentős megtakarítást jelent a program. „14-15 izzót használ fel a háztartásában, akkor az 30 ezer forint megtakarítás, csaknem 30 ezer forint megtakarítás, ha csak az izzók árát vesszük. nem beszélve arról a 90 százalékos megtakarításról, ami a villanyszámlában kell, hogy keletkezzen” – fogalmazott Meixner István, a CYAB Energiamegoldások Kft. kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója. Az energiaszolgáltató cég akciója nyitott, ahhoz még csatlakozhatnak az önkormányzatok.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük