Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos kijelentés érkezett a középiskolák számára


Az idei érettségi egyértelműen a járványhelyzet alakulásától függ – többek között ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kásler Miklós.

MTI/Balogh Zoltán

Az emberi erőforrások minisztere a lapnak hozzátette:

a jelenlegi terv szerint azonban mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgákat megtartjuk.

Az Oktatási Hivatal oldalán egyébként megtalálható az a dokumentum, amely tartalmazza a 2021. május-júniusi érettségi vizsgaszervezés során előírt biztonsági intézkedéseket. A jelenlegi tervek szerint az idei írásbeli vizsgák május 3-án indulnak és május 25-ig tartanak, míg a szóbeli érettségi vizsgák időpontja az emelt szinttel kezdődik a június 3-tól 10-éig tartó időszakban, míg a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 14. és 25. között bonnyolítják le.

„A tantermi oktatás visszavezetése nincs napirenden, azonban akár egyéni, akár kiscsoportos felkészítésre lehetőség van” – jegyezte meg Kásler Miklós.

Arról is beszélt a tárcavezető, hogy időközben elkészült a megújult Nemzeti alaptantervhez és a kerettantervekhez illeszkedő érettségi szabályozás, amely a 2023–2024-es tanévtől lép életbe. „Ennek általános rendelkezéseit a már megjelent kormányrendelet tartalmazza, míg a részletes követelményeket – amelyek kidolgozása folyamatban van – tárcadokumentumként tesszük közzé. Az viszont már biztos, hogy akkortól az érettségi még inkább épít majd a diákok kreativitására, valamint a projektmunkákra, tehát megerősíti a kornak megfelelő pedagógiai módszereket” – ígérte meg.