Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos információt kaptak a diákok a diákigazolványokkal kapcsolatosan


Október 31-ig érvényesek a második félévre szóló diákigazolványok, az addig megvásárolt tanulóbérletek legkésőbb december 1-ig használhatóak.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A lejáró diákigazolványokat október végéig kell érvényesíttetni – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kifejtették: október 31-éig érvényesek a 2021/2022-es tanévre vagy a második félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok, valamint azoknak a tanulóknak a diákigazolványai, akik a 2021/2022-es tanévben töltötték be 16. életévüket.

Ez a határidő vonatkozik a később lejáró (éves, negyedéves és szemeszterre szóló) bérletekre is, ezért is fontos, hogy október végéig érvényesítsék a diákigazolványokat a következő tanévre – jelezték.

A BKK felhívta a szülők és a diákok figyelmét, hogy a továbbiakban csak így vehetik igénybe kedvezményesen a budapesti közösségi közlekedést.

Az október 31-én lejáró diákigazolványokkal vásárolt, legkésőbb október 31-ei érvényességi kezdetű tanulóbérletek azonban a rajtuk megjelölt időszakban, de legkésőbb december 1-én 2.00 óráig használhatók a BKK járatain.

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük