Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos figyelmeztetést kaptak a magyar autósok: rossz vége lehet, ha ezzel akarunk spórolni!


Aki kora reggel indul otthonról autóval, az várjon április közepéig a cserével – tanácsolta a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA).

Mire figyeljünk a tavaszi abroncscsere előtt?

Fent lehet-e hagyni a téli abroncsokat nyárra? – erre a sokakban felmerülő kérdésre adott válaszában a szervezet kiemelte, ezt csak akkor tegyük, ha muszáj. A melegben az abroncsok óhatatlanul is jobban kopnak, így amit megspórolunk a nyári szett árán, azt jó eséllyel elveszítjük a gyorsan elkopó téli abroncs idő előtti cseré

Hozzátették, a téli abroncs egyszerűen nem alkalmas a nyári közlekedésre. A téli időjárási körülményekre tervezett mintázat rontja a komfortérzetet a nyári hónapokban, például zavaró mértékűre nőhet a zajszint. Sőt, ez a futófelületkialakítás rosszabb irányíthatóságot és fékezhetőséget eredményez a nyári időjárási körülmények között. Nyáron téli abronccsal autózni több mint kompromisszum: rossz döntés – jelentették ki.

A HTA így azt tanácsolja, hogyha mindenképpen egy szettel akarunk autózni évben, akkor vásároljunk négyévszakos abroncsokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük