fbpx
Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Fontos figyelmeztetést adott ki a NAV az autósoknak


Szeptember 15-én jár le a gépjárműadó második részletének befizetési határideje – hívta fel rá a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fotó: gyal.hu

Az adó rendezésére idén már két új lehetőség is van. Befizethető a pénz mobilról, a NAV-Mobil új fejlesztésű gépjárműadó-menüpontjában, a kiküldött elektronikus levélben pedig van egy közvetlen fizetési link is, ami a netes bankkártyás fizetést teszi lehetővé. Júliusban elindult a NAV új ügyintéző felülete, az Ügyfélportál is. Itt belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét.

Ha valakinek például gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan. Ha viszont szeptember 15-e előtt ellenőrzi az adatokat, a lekérdezési időszakot át kell állítani szeptember 15-e utánra, mert a gépjárműadó második részletének összege csak így lesz látható az adószámla 410-es adónemén – írták a közleményben.

Az adót a 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell befizetni. Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Don`t copy text!
%d bloggers like this: