Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos figyelmeztetés érkezett! Nagy veszélyben vannak a magyar Netflix-előfizetők


Ismét lendületet kaptak a Netflix nevében kiküldött átverések, a héten tömegek kaptak SMS-t a streaming-szolgáltatóra hivatkozva, hogy lejár a jelszavuk, és mihamarabb menjenek végig az adategyeztetési folyamaton – írja a Pénzcentrum, és arra figyelmeztet, hogy a csaló SMS-ek megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére.

A magyar nyelv ékezetes betűit nem tartalmazó SMS-ek egytől egyik adategyeztetésre kérik a felhasználókat. Csak néhány példa ezek közül: „Netflix: Az On elofizetese lejart, kerjuk, ellenorizze a https://accountnflix-into.com cimen.”; „Netflix: Az On elofizetese hamarosan lejar, kerjuk, ellenorizze adatait a weboldalunkon: https://account-huntflix.com”.

A csaló SMS-ekben felkínált weboldalak csalárd módon megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére. Az SMS-ek +49-es, illetve +33-as nemzetközi előhívószámról érkeztek, előbbi Németországot, utóbbi pedig Franciaországot takarja. Érdemes tehát résen lenni, hiszen az utóbbi időben egyre több bejelentés érkezik ismét csaló SMS-ekről, melyekben streamingszolgáltatók, valamint bankok, futárcégek nevében küldözgetnek veszélyes linkeket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük