Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos dologra figyelmeztet az OTP: akár 150 ezer forintot is visszaigényelhetnek ezek az ügyfelek


Már csak néhány napig nyilatkozhatnak az egészségpénztári tagok a befizetések után járó 20%-os adó-visszatérítésről, ugyanis a NAV május 22-ig várja a kiegészítéseket az adóbevallások kapcsán.

Kép: Getty Images

Az OTP Egészségpénztár tagjai a több mint 16 milliárd egyéni és a közel 3 milliárd forint munkáltatói befizetés után most 3,8 milliárd forintról dönthetnek, és amennyiben rendelkeznek a visszatérítésről, rövidesen fejenként akár 150 ezer forintjukat is viszontláthatják.

OTP Egészségpénztár – adó-visszatérítés

A maximális adó-visszatérítés lehetőségével bárki élhet, akinek a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója, nyilatkozik az adóbevallásában egészségpénztári tagságáról, és rendelkezik adójáról, nincs 1000 forintot meghaladó adótartozása, továbbá, ha nem részesül családi adó-visszatérítésben, vagy ha annak igénybevételét követően marad olyan befizetett személyi jövedelemadója, amelyből kérhet pénztári visszatérítést is. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, az egyéni és munkáltatói befizetések és a jóváírt támogatói adomány után 20%-os, maximum 150 ezer forint adó-visszatérítést lehet igényelni.

Az OTP Egészségpénztárhoz az előző évben több mint 1 340 000 egyéni befizetés érkezett, összesen több mint 16 milliárd forintnyi összegben. A munkáltatói befizetések száma meghaladta a 320 ezret, közel 3 milliárd forinttal. Így összesen majdnem 19 milliárd forintnyi befizetés érkezett a számlákra, amelyből a tagok összesen 3,8 milliárd forint adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük